Hvad er Akroyoga?

Written 02/10/2018 byPeter Hunter

Akroyoga betoner en bevægelsespraksis som trækker sit tekniske materiale fra akrobatik og gymnastik i en kontekst af yogaens spirituelle fokus på at mindske afstanden mellem os selv og vores indre, vores relationer og vores verden. Dette betyder, at fokus ligger på HVORDAN vi praktiserer sammen (processen, med hinanden i højsædet), mere end på HVAD vi praktiserer (resultatet, teknikken i højsædet). Vi går simpelthen mere op i at passe på hinanden, trække vejret og have det sjovt end at opnå bestemte ting og deltage i (mentale) konkurrencer om at være bedst eller flottest.

Det konkrete fysiske vi laver falder i to kategorier, det akrobatiske og det restorative/terapeutiske. Det akrobatiske går ud på, at udfolde os med den styrke og smidighed vi har, i alle mulige stillinger og flows, hvor alle deltager i rollerne Base, Flyver, Spotter. Det restorative går ud på at hele og afslappe kroppen igennem Thai Yoga Massage teknikker i rollerne Giver og Modtager.

Inden og uden for disse brede rammer har forskellige undervisere forskellige tilgange, som kan inkludere traditionel yoga, håndstand, impro/dans elementer, sang, gymnastik og andet. You name it.

Selvom du vil opnå imponerende fysiske evner og blive klart stærkere og smidigere via Akroyoga, så er det ikke rigtig Akroyoga hvis ikke du undervejs bliver bedre til at kommunikere og sige til og fra, får en bedre sans for fysisk berøring, føler dig del af et varmt og inkluderende fælleskab og – måske vigtigst af alt – lærer at se både folk og dig selv, inkl. din frygt og andre følelser, mere ærligt og kærligt i øjnene.

Sådan ville jeg beskrive Akroyoga.

Af Peter Hunter